vlieguren maken

Dit jaar wordt Hét Verenigingscongres op 6 oktober georganiseerd in de Van Nelle Fabriek. Een inspirerende ontmoetingsplek in de bruisende havenstad Rotterdam. Door het zeer gevarieerde programma is een goede dagvoorzitter natuurlijk onmisbaar. Onze dagvoorzitter is zelf een échte Rotterdammer en is maatschappelijk erg betrokken. Wij stellen hem alvast kort aan je voor.

Dagvoorzitter van Hét Verenigingscongres 2023 is Peter van Drunen. Je kent Peter wellicht als radio- en tvpresentator bij RTV Rijnmond en als sportverslaggever bij Qmusic, van TedX Rotterdam of als ambassadeur van de Nico Adriaans Stichting. Hij wil op zijn beurt graag ons leren kennen. “Als dagvoorzitter word ik er gelukkig van om andere mensen te laten stralen, dat vind ik mooi. Ik ben blij als ik bij deelnemers een twinkeling in de ogen zie, als ik ze kan verrassen en misschien af en toe even uit hun comfortzone kan laten stappen.”

Voor dagvoorzitters geldt hetzelfde als voor radiomakers: van veel vlieguren leer je het vak. Van Drunen: “ Ik wou altijd al radiomaker worden. Ik speelde top40 op de bandrecorder van mijn vader. Radiomaker word je door eerst jaren als vrijwilliger mee te draaien bij een lokale omroep. Je moet jezelf ontwikkelen en heel veel vlieguren maken, voor je je eerste factuur kunt sturen.” 


Grenzen verleggen

Welke grenzen verlegt hij? Van Drunen: “Het gaat ook vaak om je eigen grenzen te durven verleggen. Ik kreeg eens de uitnodiging om in Londen sportjournalist te worden. Ik vond het echt moeilijk om die stap te zetten, weg te gaan uit mijn vertrouwde omgeving en vriendenkring. Ik kon er niet lang over nadenken en heb toch ja gezegd. Daar heb ik heel veel door geleerd en me kunnen ontwikkelen. Bij de Nico Adriaans Stichting (NAS), die zich inzet voor kwetsbare Rotterdammers, veelal mensen die dakloos zijn geweest, heb ik geleerd dat we samen heel veel grenzen kunnen verleggen door met elkaar in gesprek te gaan, uit te zoeken wat echt bij iemand hoort en samen te kijken welke krachten je hebt.”

Wil jij Hét Verenigingscongres absoluut niet missen? Bestel dan hier je ticket! 

 

Bron foto 1: Tycho Müller