houda loukili : zoek groeiers

Het programma van het Verenigingscongres bestaat o.a. uit verschillende subsessies waar je kunt kiezen uit een aantal toonaangevende sprekers, best practices en roundtables om je te laten inspireren over de meest actuele onderwerpen. Houda Loukili kennen we als Nederlands kampioen kickboksen. Als rolmodel zet ze haar talenten in om mensen – vooral jongeren – het beste uit zichzelf te laten halen. Op het Verenigingscongres gaat zij spreken over inclusiviteit. 

Door haar achtergrond in de sport, ze deed niet alleen aan kickboksen, maar begon met zwemmen, later judo, karate en daarna dus kickboksen, kent Houda Loukili sportverenigingen als deelnemer. Maar ook als organisator en als professional heeft ze verenigingen leren kennen. Wat is haar daarbij opgevallen? “Toen ik jong was en in aanraking kwam met verenigingen, merkte ik dat je omgeving ervan uitgaat dat het verenigingsleven wel duidelijk is. Maar dat is niet zo en dingen zijn op verschillende plekken anders georganiseerd. Ik ben later voorlichting gaan geven. Hoe werkt een vereniging? Hoe werkt vrijwilligerswerk? Ik vind een vereniging altijd wel van toegevoegde waarde, want samen kun je meer en er is iemand die voor je belangen opkomt.”

Tegenwoordig is Houda Loukili vooral te vinden op het podium als spreker en adviseur voor motivatieprogramma’s.  Haar motiveert mensen helpen het beste uit zichzelf te halen. “Wat ik doe, hoeft niet veel te zijn. Al is het maar een woordje, een glimlach, iets waarmee iemand een stapje zet. Daar krijg ik energie van. Als ik dat stapje kan ondersteunen, dat doe ik met liefde. Het gaat er vaak eerst om dat iemand achter haar of zijn kwaliteiten komt, waar zit jouw kracht? Als je vanuit je intrinsieke motivatie dingen doet, dan ga je vlammen, dan gaan deuren voor je open. Wat ik doe is mensen – kinderen en volwassenen – bewust maken van wat je zelf kunt veranderen. Het is geen realiteit dat je alles kunt veranderen, dus moet je goed uitzoeken wat jij wél kunt veranderen.”

Wil jij deze sessie volgen en Hét Verenigingscongres absoluut niet missen? Bestel dan hier je ticket!